Zuiverheid, harmonie, het uiterste uit een piano halen…

Werkplaats

Uw pianostemmer David Eysbroek is een echte vakman als het gaat om onderhoud, reparatie en revisie van piano’s. Met zijn toewijding en vakkennis maakt hij in zijn werkplaats oude piano’s weer als nieuw!

Onderhoud

Bij oudere instrumenten die weinig onderhoud hebben gehad is het raadzaam om deze een kleine onderhoudsbeurt te geven. Dit kan na controle van de staat van het instrument en in overleg. Hierbij moet gedacht worden aan het reinigen en polijsten van klavier (stiften) en het smeren van de draaipunten van het mechaniek. Vervolgens worden de grootste verschillen in de afstelling van het mechaniek aangepast.

Het is raadzaam om eens in de 8 jaar de afregeling van het mechaniek te laten nakijken.


Reparatie

Bij reparaties moet men o.a. denken aan het repareren van een gebroken hamersteel, een onderdeel waar de lijmverbinding het begeven heeft of een gebroken trekbandje vervangen. Soms moet een beschadiging aan de kast worden bijgewerkt.


Revisie

Bij revisie spreken we vaak over vervanging van vilten- en of lederen onderdelen, welke gesleten zijn als gevolg van gebruik. Denk bijvoorbeeld aan invoering van de toetsen of vervanging van treklinten. Maar ook aan vervangen van hamerkoppen, stempennen of besnaring.

Revisies zijn grootschalig en kunnen betrekking hebben op het mechanische gedeelte (klavier en mechaniek), op het klankgedeelte (snaren, stempennen of klankbodem) of op de kast (dan spreek je meer over restauratie).

Heeft u vragen wat betreft onderhoud of wilt u een offerte aanvragen voor een revisie.

Neem contact op